Egy nem éppen diéta kompatibilis poszt és este beszámolója következik....

mexikoi3.jpg

Ugyanis új ízek kipróbálása/ új fortélyok tanulása véget tegnap estémet egy főzőiskola mexikói menüsorának elkészítésével töltöttem többed magammal. 3 óra altt készítettünk el egy három fogásos vacsorát aminek egy részét utána el is fogyasztottuk (a nagyobb részének meg T. fog ma örülni ebédkor :D) Egyébként meg ez zseniális ötlet (hogy el is lehet hozni), mert szerintem egy megtermett férfiember sem biztos, hogy le tudta volna küldeni az egész mennyiséget :)

Szóval énis végigkóstoltam mindent, de mi is volt az a minden... lássuk csak:

Előétel: jalapeno poppers whiskey-s mártogatóssal

popper.jpg

Csípett mint a rosseb, de a sajtos töltelék és a ketchup-os mártogatós édessége miatt mégis nagyon finom és kiegyensúlyozott rágcsálnivaló:)

hozzávalók :)

  • savanyított jalapeno paprika (félbevágva, kierezve)
  • töltelék: trapistasajt + cheedar sajtkrém -> megtöltés után a mélyhűtőbe
  • bunda: sűrű palacsintatészta + apróra tört pászkába forgatni -> bundázás után ujra mélyhűtőbe
  • mártogatós: 1:2-ketchup:majonéz + egy csepp whiskey

->olajban kisütni :)

Főétel: csirke alamo tortillával, mexikói rizzsel, vajon pirított zöldségekkel és cukkini mártással

csirkealamo.jpg

Rizs ilyen formában még sosem készítettem, de tuti hogy fogok. Nagyon bejött ez a fajta fűszerezés, és a paradicsomos módi :)

hozzávalók

  • csirkemell - előre volt pácolva pirospaprikás olajban, mi ezt csak meggrilleztük
  • kukorica tortilla - szintén olajban kisütve hogy kemény legyen mint a chips erre rakjuk rá a csirkét ami felfogja a szaftját
  • mexikói rizs - rizs megpirítva, de mielőtt rájönne a folyadék még hozzápirítunk durvára vágott vöröshagymát, ezután 1:1- víz:paradicsomlével felöntjük és megfőzzük (fűszerek: só, bors, fokhagyma, római kömény, oregánó vagy majoranna) . Ha kész kockára vágott kaliforniai paprikát és paradicsomot adunk hozzá, tűzről levéve fedő alatt még 10 percet állni hagyjuk.
  • vegyes zöldség vajon pirítva - brokkoli, répa, zöldbab, cukkini volt a mienkben
  • cukkinit, hegyes erős paprikát és kevés brokkolit megpirítunk -> kevés vízben szétfőzzük (fűszerek: só, fokhagyma) :D -> leturmixoljuk, ebbe tejszínes habarást keverünk, végül kevés fehérborral összeforraljuk

Desszert: Karamell flan

karamellflan.jpg

Nyammmm finom és könnyű, oké azt nem állítom, hogy diétás, de megkóstolni muszály volt :$

hozzávalók

  • 2ek cukorból karamellt főzünk -> ez lessz a tetején (sütőt bíró kis edényke aljára öntjük)
  • 2ek cukor + 2 tojás keverékéhez 2dl forrásban lévő fahéjas tejet keverünk -> edénykébe a karamellre öntjük
  • mehet a sütőbe 95-100 fokon gőzölve 20-25 perc, míg remeg mint a kocsonya  :))))))

Megmondom őszintén nem vagyok oda a nagyon csípős dolgokért, ezért a mexikói konyhával még nem is igazán kísérleteztem eddig. Pont ezért volt nagyon érdekes és más, az az ízvilág amit tegnap este kipróbáltam.

De mindenképp megérte és azis biztos (van kuponom hozzá na), hogy a következő kalandozásom az egy thai menüsor lessz:) Remélem most mindenkinek csorog a nyála :DDDD

A bejegyzés trackback címe:

https://iwilldoit.blog.hu/api/trackback/id/tr104669276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thatsme 2012.07.22. 21:28:39

oooooo flan :) a spanyol tanárom hozott be utolsó órára, az valami mennyei :) nekem a pudingra hasonlított. egyébként lehet ilyet kapni itthon is a boltokban, family dessert a neve, hatalmas és van karamelles, csokis, epres... mondjuk ezt lehet nem egy diéta blogon kellene reklámoznom :D
amit nagyon ki szeretnék próbálni a spanyol/latin konyhából az a gazpacho, ez a tipikus andalúz paradicsom leves, na meg a churroz con chocolate, ez meg ilyen kis kiflik csokiszósszal, nyami :)

Lauranna 2012.07.23. 19:12:58

@thatsme: jaja tudom régebb még én is ettem olyat, szóval tudtam kb mire számítsak...
kajákról meg :DDDD, hát igen tudtam én hogy ehhez a bejegyzéshez nem igazán lessz sok hozzászóló márcsak a blog jellegéből adódóan :) de nekem meg ki kell élni a kreatív energiáimat :) amúgy az általad említetteket is szivesen kipróbálnám :)

mileszebbol.blogspot.com 2012.07.28. 13:35:07

A rizs megfogott, a többi is...:) A flan-t én is ismerem, ugyan argentin étteremben ettem anno, akkor még nem számolgattam semmit se!

Lauranna 2012.07.28. 21:11:02

@mileszebbol.blogspot.com: a rizs nekem is a kedvencem lessz az már tuti, azóta már még egyszer megcsináltam barátivacsis estére és mindenkinél nagy sikert aratott :)

Tiktak · http://feleakkora.blog.hu/ 2012.07.28. 21:24:40

Úúúúúú de jó, várom a thai beszámolót is! :)
Én meg a steak-esre fogok menni. :D

Lauranna 2012.07.28. 21:57:55

@Tiktak: steak-re megyek énis :D az lessz a 3.
süti beállítások módosítása